Home

Kersttoneel 6B

We hebben met heel 6b een prachtige kersttoneel georganiseerd en natuurlijk zelf mee gespeeld . Iedereen heeft hard mee gewerkt om dit toneel in elkaar te steken ( Bv. De acteurs , de lichtman , verteller en diegene die voor de muziek zorgt). Dat hebben we allemaal aan onze meester te danken .

We hebben heel veel geoefend en moesten een paar lessen missen, maar het was de moeite waard! Er zaten zelfs muzikale talentjes van 6b in het toneel ! Iemand speelde op zijn synthesizer, een ander op een elkertrisch drumstel. Top ! Het was een spannende ervaring voor ons allemaal.

Toen de grote dag was aangebroken, begonnen we echt hard te stressen. Er kwamen super veel mensen kijken : het 2de kleuterklasje, het derde kleuterklasje , het eerste leerjaar , het tweede , het derde leerjaar kwam kijken en ook nog eens de ouders en zelfs vele oud-leerlingen !!!!!!!

Jammer genoeg is het nu al voorbij. We kijken stiekem uit om nog eens een toneel te doen

Geschreven door : Iris Meeus 6B

 

De meester maakte eerst een script. Dat hebben we een paar keer gelezen. We hebben paar stukjes veranderd en onze tekst aangepast. Dan werden de rollen verdeeld. Bijna iedereen wou de hoofdrol spelen : de trol. Het was een tijdje zoeken achter de trol, maar de meester vond Iris de beste. Zij mocht de hoofdrol spelen. Dan kozen we ook nog de muziek. We mochten zelf de muziek kiezen. We hadden ook dansjes nodig. Daar hebben ook andere kinderen voor gezorgd. Dan moesten we voor het eerst het eens allemaal proberen. We waren bijna klaar.

We hebben het decor ook nog zelf gemaakt : bomen, struiken. Eerst hadden we het aan de directeur laten zien. Hij kon niet komen kijken als we het voor echt gingen doen. Dan was het eindelijk tijd om het voor te brengen. Ouders mochten ook komen kijken en ook nog kinderen. Bijna iedereen was zenuwachtig. Het was zo leuk om daar op het podium te staan. Iedereen luisterde aandachtig tijdens het verhaal. We waren heel fier op ons eigen toen we klaar waren. Vele ouders waren ontroerd door het enthousiasme dat we uitstraalden.

Trish (6B)

 

Het kersttoneel ging over een trol die graag een mens wou worden. Maar de andere trollen die haten mensen. Bah! Eerst hebben we het script overlopen en muziek er bij gedaan. en dan de bomen gemaakt . Dan eens een keer proberen en daarna de rollen verdeeld. Toen keken we welke kinderen speciale kleren moesten aan doen. Vervolgens hebben we heel hard geoefend. We waren zenuwachtig toen al de mensen binnenkwamen.

De zaal zat helemaal vol. Toen riepen we de kreet. De meester zei : "Hoe goed zijn wij?" Dan riepen wij : "Heel goed." Dan zei de meester weer : "Chick chack." Wij riepen : "Vollenbak."

Het was supper tof.

 

Van Naomi en Lieselotte (6B)

 

 

 

Reacties   

 
0 #6 lieselotte 03-02-2015 12:29
kj; cgjjrfydrtgsdrq EJGGKX
Citeer
 
 
+1 #5 branko 30-01-2015 15:27
ik schaam me nog voor het roze konijn

┬ęBRANKO
Citeer
 
 
+2 #4 #Jules# 15-01-2015 11:35
8) Ik like mijn volgers #verteller is cool# 8)
Citeer
 
 
+1 #3 naomi 07-01-2015 18:03
hahahaha jul zal wel
iedereen deed het goed :lol:
Citeer
 
 
+1 #2 Klas Nick 06-01-2015 18:17
ik vond de veteller ook erg goed.

Groetjes,
Maxime.
Citeer
 
 
+2 #1 #Jules 19-12-2014 12:55
Ik vond de verteller vooral goed ;-)
Citeer