6e leerjaar

Zeeklassen 2018 - donderdag

Dag bleekscheten :-)

Een rustige nacht na een fantastische quiz waarbij er heel wat gelachen en geleerd werd.  De duinkonijntjes maakten ons samen met smos wakker, niet enkel die van Safety First uit de quiz.  Ook deze onder een helder vloeibare vorm.  Een lichte motregen onder een grijs dekentje.  Ook Zenab vandaag zoals Matts gisteren  werd niet vergeten en werd uitvoerig gevierd met liedjes, ballonnen en kaartjes.  Daarna … stevig ontbijten.  De mensen van Duin & Zee wisten ons te vertellen dat ze nog nooit zo’n rustige en goede eters gezien hebben.

We speelden een fantastisch spel: Levende Stratego.  De beide klassen tegeneen.  Ten aanval!  Tactische beslissingen, spionage, ‘roddeltantes’, rennen voor je leven, wisselende rangen.  Om het in één woord samen te vatten: BANGELIJK!

Na een mild buitje voor het stof, werd de post uitgedeeld.  Reacties werden voorgelezen om toch nog een beetje realiteitszin te behouden met het thuisfront zodat de overgang vrijdag niet te bruusk verloopt en de kinderen geen zeeklassen-afkickverschijnselen krijgen.

Dringend tijd om dat vrije plaatsje in onze maagjes op te vullen.  Frietjes met stoofvlees vergezeld met verse groentjes.  Eén … twee …. drie … vier …. vijf … zes …. zééééééven, zo gaat het goed, zo gaat het beter en nog een kilo meester Peter. (waarschijnlijk was u het deuntje aan het meezingen vanuit uw jeugdbewegingstijd.)

Zandkastelenwedstrijd!  Tjik tjak, vollen bak!  Gewapend met schop en emmer gingen we het strand te lijf om prachtige zandkastelen te maken.  Knappe constructies, stevige forten, mooie versieringen.
Prachtige sfeer met een enorme werklust om tot een fantastisch resultaat te komen. 

Onze magen knorden na een namiddagje al een beetje.  Een lekkere kaaskroket, spaghetti en een ijsje zorgden voor een voldaan gevoel.  We komen stilaan terug op krachten.

Meester Peter: Zeer toffe bende, leuke afsluiter van de lagere school.  Enkel jammer van de zon die reeds twee dagen in onze ogen schijnt.  Het zeewater te zout is.  De all-in formule slaagt op mijn darmen.  De schoolboeken hier verdwenen zijn.  Perfecte start van de grote vakantie!

Meester Nick: Super positieve kinderen, een geweldige sfeer doorspekt met vele lachsalvo’s en plezier.  Mooi kader, super leuke activiteiten. Een verdiende afsluiter van de lagere school. Herinneringen voor het leven! Geslaagde zeeklassen en toffe kids: CHECK!

Juf Lieve: Het is zo fijn te zien dat kinderen kunnen genieten van het buitenspelen! Niets beter dan zeelucht, zelfs wanneer de zon niet te zien is. Maar niets kan hen tegenhouden om de speeltuigen en duinen op te zoeken! De Ipads en schermpjes zullen hun best moeten doen om weer aandacht te krijgen. Bedankt kinderen om zo zichtbaar te genieten.

Meester Guy: Het doet plezier de kinderen te zien stralen tijdens de activiteiten. Ze tonen veel inzet en zijn gemotiveerd bij elk spel. Top om met zo’n “bende” een weekje de boer op te gaan. Merci allen voor de leuke reacties en commentaren. Fijne afsluiter van de lagere school en succes aan allen in het middelbaar. Keep up the spirit. Om te groeten “GROET” . Out!!

We maken ons hier stilletjes klaar voor de knalfuif zeeklassen 2018.  Lekkere beats, zwoele sounds, gilettrekkers …  Daarna gaan we morgen met zijn allen dat mega-ontbijtbuffet te lijf gaan … we bereiden ons al mentaal voor!  Indien we vrijdag de bus missen, kunnen we nog altijd naar huis rollen. Morgen nog een ontbijtbuffet te lijf gaan met zijn allen.  Moet lukken … toch?

Groeten van (zeer) vermoei(en)de kinderen en hun tevreden begeleiders!  Tot morgen voor een warme thuiskomst van een geslaagde en bangelijke (werk)week!

Geniet van misschien onze laatste foto's, wij van jullie reacties.  http://foto.gibodriehoek.be/#!album-1087

Zeeklassen 2018 - woensdag

Ahoi landrotten,

We hebben weer een rustig nachtje achter de rug.  Net genoeg om onze batterijtjes op te laden na een leuke Grote Zeequiz - deel 1.  Vanavond staat er nog deel van deel van de geweldig afwisselende Zeequiz waarin we onze kennis bijspijkeren vol muziek, doordenkertjes en raadsels.  Hilarische tussendoortjes met toffe doe-opdrachten zullen onze lachspieren haast scheuren.

Pff, wat een toffe dag vandaag zeg.  Weeral … de zon straalde hier, net zoals de kinderen.  We startten de dag met een lach en daar hoorde een stevig ontbijtje bij met allerlei ontbijtgranen.  Maagjes gevuld … trammetje gevuld en hop naar Oostende-stad voor een wandeling op zoek naar de mooiste plekjes en bezienswaardigheden van de Koningin der Badsteden.  Verwondering alom.

’s Middags verorberden we ons subliem lunchpakket onder stralende zon bestaande uit twee baguetten-smos kaas en hesp, fruitsap, appelsap, fruit en koek.  Net voldoende om weer wat hoger te scoren op de BMI-schaal.  Einde van onze wandeling was aan de Mercator.  Prachtig parcours dat de kinderen in een recordtempo en prima hebben volbracht.  Als kers op de taart: een boottochtje om even af te koelen.  Omdat de kinderen de voormiddag als voorbeeldige schaapjes (net zoals de meesters en juf) hebben volbracht, trakteerde het oudercomité iedereen op een verfrissend ijsje.  Meneer directeur zag dat het goed was.  Dan kan je wel zien op de foto’s.  J

Terug aangekomen in ons viersterren hotel mochten ze spartelen als een pladijs in het (ver)frisse(nde) water onder een stralend zonnetje.  Zandkastelen bouwen, wat luieren en een kleurtje pakken, schelpen zoeken, wat babbelen, … Pret verzekerd, de foto’s vertellen genoeg! We kunnen het al inbeelden hoe jullie nu kwijlend achter dat scherm zitten …

Ons voornemen om via loopspelletjes onze calorieën toch een beetje te verbranden werd volledig om zeep geholpen tijdens ons avondmaal.  Als voorgerecht presenteren wij u een overheerlijke courgettesoep, varkenslapje vergezeld met rijst en gestoomde groenten en een heerlijk puddinkje om het laagje af te sluiten.  Ondertussen zwaaiden we onze directeur uit, bedankten hem voor de hulp. Hij zag tevreden kinderen, moe maar voldaan.  Enkele uitspraken: “Club Med kan er niet tegenop”. “Amai, die kinderen worden door de meesters en juffen nogal in de wattekes gelegd.”

De coole bende van meester Nick maakte zich klaar om de garnalen de stuipen op het lijf te jagen.  De golven waren iets minder onstuimig dan gisteren, maar dat maakte de pret niet minder.  Sommigen hielden het niet droog …  Wat een beleving, dolle pret!

Genieten van de fantastische momenten van wat we tot nog toe kunnen besluiten als een super geslaagde zeeklassen.  Herinneringen voor het leven zijn gesmeed, om nooit meer te vergeten.

Groeten van alle zesdeklassers en hun tevreden begeleiders.

Extra veel foto's: http://foto.gibodriehoek.be/#!album-1083

Zeeklassen 2018 - dinsdag

Hallo beste lezers, fijn dat jullie weer afstemmen op ons zeenieuws.

Wat een rustige nacht achter de rug … moe, maar voldaan van de eerste nacht.  Wat een bende snurkertjes!  Sommige kinderen hebben al kans om in een coma te glijden.  Toch jammer, want meesters Peter, Guy en Nick hadden al wel zin in een feestje die eerste nacht.  Zelfs de vier musketiers waren volledig uitgeteld ... Tja, maar wat wil je met zalige afsluiters zoals de voetbalmatch België – Costa Rica en fijne casino-avond.

Na een stevig ontbijt, sprongen we de tram op om dwars door Oostende halt te houden aan een stukje geschiedenis … Raversijde, de Atlantikwall.  Een audiofoon  nam ons mee op een anderhalf uur durende boeiende wandeling doorheen Wereldoorlog II.  De lucifers waren uiteraard van de partij om sommige “blaffetuurkes” open te houden.  Maar deze waren helemaal niet nodig.  Een enorm geboeid publiek!  Fantastisch!

Onze directeur kwam onze groep versterken  en we hadden tijd om even te bekomen en bij te praten tijdens de middagmaaltijd.  Vol-au-vent met kroketten en wortelen.  Meester Marc, we denken aan u … en nemen een Tupperware-potteke mee … met gezonde zeelucht.  Aan onze spannende broeksknopen te zien dat dit een grandioos succes was.  Voldoende bijgetankt om onze namiddagactiviteiten aan te vatten. 

Vol goede moed en een leuke sfeer ging de klas van meester Nick de omgeving verkennen door oriëntatielopen.  Strand –en duinspelen stonden ook op het menu.  Plezier verzekerd en we hebben goed gelachen.  Voor de klas van meester Peter heeft het kompas weinig geheimen mee.  Parkeren in de garage, boenken, deltaloop.  De kids vertellen het allemaal in geuren en kleuren wanneer ze terug thuis zijn. 

Om de energie wat kwijt te raken stonden er nog wat keuzeactiviteiten op het programma. Van zeer actief, tot gewoon lekker rustig.  Vliegeren, brieven schrijven, vliegeren, skaten, …  Kortom, te veel keuzes om op te noemen.

Na onze lekkere avondmaaltijd ging de klas van meester Peter richting het zilte sop om garnalen te kruien en te korren.  Hopelijk een rijke vangst, waarbij we onder leiding van deskundige gidsen, heel wat meer te weten komen over de wonderen van onze Noordzee.  Veel plezier, hier en daar een nat pak, maar een ongelooflijk leuke sfeer onder een stralende zonsondergang. 

Vanavond stond er nog deel van deel van de geweldig afwisselende zeequiz waarin we onze kennis bijspijkeren vol muziek, doordenkertjes en raadsels.  Hilarische tussendoortjes met toffe doe-opdrachten zullen onze lachspieren haast scheuren.

Onze berichten werden voorgelezen, post werd uitgedeeld … Nu moeten we stilaan stoppen met vertellen, we gaan nog even de douche induiken, een boekje lezen en ons stilletjes klaar maken voor een welverdiende nachtrust om onze batterijen voldoende op te laden om morgen Oostende stad te verkennen.  Geniet van onze foto’s, wij doen het in elk geval met volle teugen. (foto's krijgen update rond 20.30 u - zo kan u de zeeleeuwen van 6B ook nog bewonderen) :-)

http://foto.gibodriehoek.be/#!home

Tot morgen voor een nieuw verslag van onze toffe groep en hun begeleiders. Benieuwd naar jullie reacties!

Zeeklassen 2018 - maandag

Hallo achterblijvers :-)

Wat deden onze hartjes pijn toen we al die mama’s en papa’s uitwuifden aan het station.  Wetende dat ze de hele week mogen zweten en zwoegen.  Wij daarentegen gaan het er eens goed van pakken.  Dat hebben we na een goed gevuld schooljaar en drukke proefwerkperiode toch wel verdiend! 

Treinreis werd deze keer door de NMBS goed gesoigneerd en na een korte tramrit werden we opgewacht door het team van Duin en Zee om ons eens goed in de watten te leggen.  Ondertussen hadden we van al dat zitten en snoepen in de trein toch een klein hongerke gekregen.  Klaar om direct aan te schuiven.  Lekke krielaardappeltjes met chipolata overgoten met een heerlijke saus, voorafgegaan door een heerlijke soep.  Om de kleine gaatjes in onze maagjes op te vullen, dachten we aan een heerlijk chocomousse.  Smullen !!!

Ons middagmaal ging er bij iedereen vlotjes in.  Voor de kinderen die niet via de trein naar huis willen, bieden we ook de optie ‘rollen naar huis’ aan. Na ons middagmaal kregen we ... onze kamerverdeling!  Spannend …  Gelukkig, alleen maar blije gezichten te zien.  Benieuwd hoe opgeruimd deze kamers blijven … De foto’s ‘VOOR’ staan al op de website.  De foto’s ‘NA’ volgen nog.  Zoek de honderd verschillen.

Onder een stralende zon vergezeld met een leuk zeebriesje werd het tijd om erin te vliegen en onze beentjes te strekken.  De klas van meester Nick leerde heel wat bij: hoe oriënteer ik mij met een kompas, kaartlezen, legende, deltaloop, …  Nadien hadden we nog even tijd om onze kamers op orde te brengen, even uit te waaien, spelen in de speeltuin, steppen, bakjespost of gewoon gezellig lezen en praten.  De klas van meester Peter deed allerlei duinspelen en spelletjes op het strand.  Een goed gevuld programma, voor ieder wat wils. Niets dan lachende gezichten.  Kan ook niet anders dan met zo’n topgroep.

Zes op de schaal van Beaufort, toch wel strevende naar een 25 op de BMI-schaal.  Na alweer een maaltijd (vleesschotel, erwtjes, maïs, perzik, ananas) trekken we er weer op uit.  Deze keer gaan we het strand onveilig maken met onze vlieger, spelletjes spelen, “buske stamp”.  Samen even uitwaaien in de fantastische speeltuin. Duinspelen geeft hilariteit alom doorspekt met veel vertrouwen in elkaar.  Lekker dollen en gek doen, gewoon lekker uitleven en uitwaaien. Wanneer de zo achter de horizon duikt, gaan we ons nog opfrissen om onze eerste avond aan zee in schoonheid af te sluiten met een gezellige en spannende casino-avond. Natuurlijk kunnen onze Rode Duivels op onze steun rekenen en schreeuwen we hen alvast naar de overwinning.

Morgen mogen jullie weer een verslagje verwachten met onze avonturen! We kijken al uit naar uw reacties, maar vooral ... de koosnaampjes.  Geniet van onze foto’s, wij doen het in elk geval met volle teugen.  Kwestie van uitgerust aan de vakantie te beginnen … :-)

foto's: http://foto.gibodriehoek.be/#!album-1079