Zeeklassen 2017 - woensdag

Pff, wat een toffe dag vandaag zeg.  Weeral … de zon straalde hier, net zoals de kinderen.  We startten de dag met een lach en daar hoorde een stevig ontbijtje bij met allerlei ontbijtgranen.  Maagjes gevuld … trammetje zeer goed gevuld en hop naar Raversyde, de Atlantikwall.  Onze audiofoons namen ons mee op een anderhalf uur durende wandeling doorheen de Tweede Wereldoorlog.  De lucifers waren uiteraard van de partij om sommige “blaffetuurkes” open te houden.  Maar deze waren helemaal niet nodig.  Een enorm geboeid publiek!

Uiteraard willen we zien tot wat onze magen in staat zijn voor onze middagmaaltijd.  Na deze inspanningen stond een heerlijk dampend kalkoenlapje, rijst, groentemengeling en twee lekkere sauzen op onze knorrende maagjes te wachten.  Een heerlijke chocopudding om het laagje af te sluiten.

Onze namiddag vulden we onder een stralende hemel met een zandkastelenwedstrijd.  Prachtige zandsculpturen, burchten, enz.  Concurrentie voor de zandsculpturenfestival van Blankenberge in de maak.  Fantastisch om te zien hoe groot, maar tegelijk ook hoe klein ze nog zijn.  Uren begeesterd graven en afwerken … PRACHTIG!

Na deze meesterwerken werd het tijd al het zand van ons af te spoelen en af te koelen met een duik in het malse water.  Net een kudde dartelende lammetjes.  Anderen hielden het droog met een partijtje zonnekloppen.  Omdat de kinderen voorbeeldige schaapjes (net zoals de meesters) hebben volbracht, trakteerde het oudercomité iedereen op een verfrissend ijsje.  Meneer directeur, juf Lieve, meester Guy, juf Marlies, meester Peter en Nick, meester Dirk en Griet zag dat het goed was.

Een frisse douche kikkerde ons weer volledig op om tijdens het vrij spel wat op adem te komen.  Binnenkort organiseren we een wedstrijd: ‘Van wie zijn deze kamers’ … of beter gezegd: ‘kraakpanden’. Houd alvast onze foto’s in de gaten.

Vanavond staat er nog een bangelijk, spetterende zeequiz waarin we onze kennis bijspijkeren vol muziek, doordenkertjes en raadsels.  Hilarische tussendoortjes met toffe doe-opdrachten zullen onze lachspieren haast scheuren.

Genieten van de fantastische momenten van wat we tot nog toe kunnen besluiten als een super geslaagde zeeklassen.  Herinneringen voor het leven zijn gesmeed, om nooit meer te vergeten.

Onze beeldige herinneringen: http://foto.gibodriehoek.be/#!home

Reacties   

 
+1 #35 peter en doris 22-06-2017 16:51
Nog nen dikke proficiat aan Quinten en Mathys voor hun verjaardag!!!!! van noenkel Peter, tante Doris, Lars, Saul en Ruby!!!! 8)
Citeer
 
 
+2 #34 Vicky mama Matthias 22-06-2017 16:01
Dag schattelouke,
Zo te lezen zijn het allemaal heel lekkere dingen die jullie eten. Je zal er nogal van smullen. Vooral de dessertjes!
Je was heel aandachtig aan het luisteren bij de Atlantikwall heb ik gezien. Maar zoiets bezoeken vind je leuk hè!
Vanavond goed dansen als afsluiter :D
Nog veel plezier en tot morgen.
Nu beginnen we je toch wel te missen.
Mama, Papa en Prinske
Citeer
 
 
+2 #33 Seppe 22-06-2017 14:09
Ni te zat vanavond op de fuif he tiebster ! En nog een gelukkige verjaardag aan lenn !

Seppe
Citeer
 
 
+2 #32 Eveline 22-06-2017 12:31
Hey broer,
Ja bed ligt zalig! Het is veel frisser in jou kamer dan in mijn kamer...Morgen ben je terug en kan je mee helpen mijn rommel uit jou kamer te dragen hi hi! Dikke knuffel, Charlotte
Citeer
 
 
+1 #31 Opi en omi Jolien N 22-06-2017 12:21
Wat een leven zeg....nu begrijp ik wat "Leven zoals God in Frankrijk" wil zeggen... :D
Bedankt voor het lieve kaartje.
Geniet nog met volle teugen....want het einde is in zicht... :-|
Dikke zoen van ons...en....tot morgen!!!! :-*
Citeer
 
 
+2 #30 daem an 22-06-2017 11:56
aan Lukas en zijn zandkastelenbouwers,

Het is te merken dat jullie goed hebben opgelet tijdens de les SO!!
spot is daar enige vormen van (siliconen)bors ten aan jullie zandkasteel ???
mama
Citeer
 
 
+2 #29 Wendy Eyskens 22-06-2017 10:55
Dag preuteke
Weer een fantastisch verslag en knappe foto's .Amuseer jullie nog maar en vanavond goed feesten .Tot morgenavond en nog veel plezier
Groetjes mama xxx
Citeer
 
 
+2 #28 mama en papa- Margot 22-06-2017 10:42
Hey Margot
we zijn hier best wel jaloers op jullie. Elke dag voetjes onder de tafel schuiven en lekker eten voorgeschoteld krijgen, op het strand flaneren en relaxen.... . Vanavond een party?
Geniet er met volle teugen van! PS: we hebben je kaartje gekregen. Koud water? :D
mama en papa
Citeer
 
 
+1 #27 Sam & Evi 22-06-2017 10:26
Hey Jenne!
Hopelijk is het daar heel leuk en heb je nog genoeg energie over om dit weekend met ons te crowdsurfen,sta gediven en te dansen op Jera On Air in Nederland! Veel punkrock-groetj es van Sam & Evi!
Citeer
 
 
+1 #26 Mil en Marleen 22-06-2017 10:14
Hoi Hannelore,
We hebben juist uw mooie brief gekregen, hij was kunstig gevouwen :lol: . We missen je wel hoor, het is alweer een even geleden dat we je zagen ;-) .Goed insmeren hé tegen het verbranden, dat is pijnlijk. volgens ik kan lezen hebben jullie weeral een geweldig leuke dag gehad, nog veel plezier!!
dikke knuffel van nonkel Mil en mij :-*
Citeer